עורך דין רשלנות רפואית דותן לינדנברג
המונח "רשלנות רפואית" הפך שגור בפי החברה הישראלית בשנים האחרונות, עד לכדי הנחה מוטעית, כי עבור שינוי בנוגע למסלול ההחלמה של מטופל, עולה השאלה האם אכן מדובר ברשלנות.
לתחום הרשלנות הרפואית ישנם קריטריונים מדויקים ובהירים, ועל כן, לא כל סטייה ממסלול ההחלמה תיחשב לרשלנות של רופא.
החוק הישראלי מפרט סעיפים מסוימים בנושא עוולת הרשלנות, בדיני נזיקין, ומבחין בין נזק שנעשה כתוצאה ממעשים שאדם סביר ונבון באותה סיטואציה, היה עושה אחרת. על אחת כמה וכמה, במקרה בו איש המקצוע מודע לנזק שעשוי להיגרם למטופל, כתוצאה מפעולות מסוימות.
- מה ההגדרה של רשלנות רפואית?
- מהם התחומים הנפוצים לתביעות רשלנות בישראל?
- מתי כדאי להגיש תביעה משפטית ומה סיכויי ההצלחה?
- האם חייבים להיעזר בשירותיו של עורך דין? כל המידע לפניכם.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית, בהגדרתה, היא מצב שבו נגרם נזק גופני לאדם, כתוצאה מפרוצדורה רפואית שבוצעה בו.
משמעות הדבר היא, שאם לאדם נגרם נזק גופני בעקבות ניתוח שבוצע לא כראוי, תרופה לא נכונה שניתנה ואף בגין איחור באבחון מחלה בזמן שהיו סימנים שמאפשרים את אבחונה – הוא או הקרובים לו רשאים להגיש תביעה נגד הגורם הרפואי, בגין רשלנות .
החוק בישראל מגדיר רשלנות רפואית כשירות או טיפול רפואי שהייתה בו סטייה ברורה מהזהירות הסבירה שנדרשת במקרה זה, כאשר רופא סביר אחר במקרה דומה לא היה פועל כך.
תחום הרשלנות הרפואית אינו מוגדר כתחום בעל זהות משפטית ייחודית בניגוד לנזיקין , פלילי וכיו"ב , הגדרת החוק מתכנסת תחת ההגדרה כללית יותר של "עוולת הרשלנות" אשר מופיעה בסעיפים 35 ו 36 לפקודת הנזיקין בנוסחו החדש.
כתוצאה מהסטייה, נגרם נזק רפואי, שלא היה נגרם אילולא הסטייה. חובת ההוכחה במקרים של רשלנות רפואית, דורשת להוכיח כי התוצאה השלילית נגרמה בשל רשלנות רפואית שמקורה בליקויי התנהגות או ציוד.
אגב, שאלת הכוונה אינה רלוונטית במקרה של רשלנות רפואית.
גם אם הנזק נגרם בשוגג, אך הסטייה מההתנהלות הרפואית הנדרשת הייתה ברורה, הרי כי יש סיכוי להגדרת המקרה כרשלנות רפואית.
הוכחת הרשלנות הרפואית – על התובע
הבעיה העיקרית עם תביעות רשלנות רפואית היא, שעל מנת להגישן, חייב מגיש התביעה להוכיח, כי הנזק שנגרם לו הינו תוצאה ישירה של הכשל בטיפול הרפואי שקיבל.
למעשה, על מגיש התביעה להוכיח שלושה דברים:
- א. כי היתה לגורם הרפואי הפוגע חובת זהירות כלפיו וכי חובה זו אכן הופרה.
- ב. כי נגרם לו נזק גופני.
- ג. כי הנזק הגופני שנגרם הוא תוצאה ישירה של הפרת הזהירות מצד הגורם הרפואי.
כך למשל, אדם שמעוניין להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין תרופה לא נכונה שניתנה לו ואשר גרמה לו לתופעות לוואי מסכנות חיים, חייב להוכיח שהגורם הרפואי הנתבע אכן היה הרופא שאבחן את המצב ונתן לו מרשם לתרופה כזאת, ושהתופעות שנגרמו לו הן אכן תוצאה ישירה של נטילת התרופה.
במקרה זה צריך שיהיו לתובע העתק של המרשם שקיבל, כשהוא חתום על ידי הרופא, או לפחות גישה למחשב שבו רשם הרופא את המרשם – דברים שהם קלים יחסית, אם כי גם לא תמיד מתאפשרים. החלק הקשה יותר יהיה להוכיח, שתופעות הלוואי אכן נגרמו מהתרופה.
לייעוץ משפטי מעורך דין לינדנברג - ללא התחייבות
אפשר, כמובן, לעיין בעלון לצרכן ולבדוק האם התופעות שאירעו למגיע התביעה מצוינות ככאלה שיכולות להתרחש כתוצאה מנטילת התרופה האמורה, אבל גם אם כן – יהיה קשה להוכיח שהתופעות התרחשו בדיוק לאחר נטילת התרופה, בעיקר אם הדברים קרו בביתו של מגיש התביעה ולא במוסד רפואי שבו יש פיקוח על זמני נטילת התרופות.
כל הדברים האמורים מוכיחים, כי הגשת תביעה בנושא רשלנות רפואית היא לא דבר של מה בכך, והיא מצריכה הרבה ידע, ניסיון והבנה של המערכת המשפטית,קריא ייעוץ ממשרד עורכי דין המתמחה ברשלנות רפואית.
תחומים נפוצים בישראל לרשלנות רפואית
כיום בישראל, ישנם מספר תחומים נפוצים לתביעות הרשלנות הרפואית, ובין היתר:
אבחונים וטיפולים במחלות קשות – אבחון מאוחר או שגוי בחולה סרטן למשל, טיפול לקוי בחולה סרטן או במחלה קשה אחרת, יכול להיחשב כרשלנות רפואית. למשל, אם האבחון היה מתבצע בזמן, אולי היה ניתן לטפל אחרת בחולה.
אבחונים וטיפולים בהריון ולידה – אבחונים לקויים בזמן הריון, או היעדר אבחונים בזמן ההיריון, אשר כתוצאה מכך נגרם נזק לאם ו/או ליילוד, הן מהתביעות הנפוצות בישראל.
מדובר בתביעות סבוכות ומורכבות, שדורשות מומחים אשר יכולים לסתור נתונים מתקופת ההיריון או הלידה.
בחלק מהמקרים, התביעה תוגש מספר שנים לאחר המקרה, מה שיכול להקשות על הוכחות וממצאים סותרים, ועל כן מומחים בלבד יכולים לטפל בתביעות אלו.
ניתוחים וטיפולים פלסטיים שהשתבשו – ניתוחים וטיפולים פלסטיים אשר בוצעו באופן שגוי, או שלא ננקטו פעולות נכונות במהלך הניתוח, וגרמו לסטייה ברורה ממידת הזהירות הנדרשת, ייתכן ויוגדרו כרשלנות רפואית.
אבחון מוטעה אצל רופאי עור – אבחון מוטעה של נקודת חן בגוף, למשל, אשר הרופא אינו מזהה כי מדובר בנקודת חן בעלת תאים סרטניים, וכתוצאה מכך חל עיכוב ביכולתו של המטופל לקבל טיפול כמה שיותר מהר, בהחלט יכולה להיות מוגדרת כרשלנות רפואית.
מתי כדאי להגיש תביעת רשלנות רפואית, מה סיכויי ההצלחה?
חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית בנוגע למועד הגשת התביעה. ישנם מקרים בהם עדיף להמשיך ולתעד את הפעילות הרפואית ורק לאחר מכן להגיש תביעה, ישנם מקרים בהם ההתיישנות הרפואית כבר הפתח וכדאי למהר. מה שבטוח, עורך דין רשלנות רפואית יוכל להנחות אתכם לגבי מועד מתאים להגשת התביעה.
בנוגע לסיכויי ההצלחה, חשוב להבין כי גם אם אדם חושב ובטוח שנעשה לן עוול, בבית המשפט יש להוכיח את הדברים, ולא להסתמך על תחושות או הרגשות. סיכויי ההצלחה תלויים במידת הסבלנות, אורך הרוח, וכמובן שנלקחת בחשבון ההבנה כי הרשלנות כבר בוצעה ונדרש תפקוד לאחריה, שדורש איסוף הוכחות, המשך בדיקות, תהליך ארוך ומייגע.
שיתוף הפעולה בנוגע לאיסוף ההוכחות ותיעוד כל הפעולות הנוגעות להליך הרפואי הוא קריטי לאין שיעור! חשוב לבצע את כל ההנחיות המדויקות שמנחה עורך דין רשלנות רפואית, ולקחת בחשבון כי במקרה של רשלנות רפואית.
לאחר הגשת התביעה, חשוב להמשיך לאסוף ולתעד את כל הפעילות הנוגעת להליך הרפואי שבגינו הוגשה תביעה, ולהמתין בסבלנות. מדובר בתהליך ארוך של בדיקת הנתונים, הגשת הגנה של הצד הנתבע, בדיקות של מומחים לגבי שאלת הרשלנות הרפואית, ועוד.
הצורך בעורך דין רשלנות רפואית לניהול התביעה
לאור כל האמור לעיל, אין בכלל ספק כי היום, על מנת להגיש תביעה בנושא רשלנות רפואית חשוב מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין רשלנות רפואית העוסק בתחום, ואשר זכה להצלחות בייצוג תובעים שהגישו תביעות כאלה.
הדרך למצוא עורך דין כזה היא גם על פי המלצות ממכרים ששכרו את שירותיו וזכו בתביעה, גם על פי סקירה של פעילותו ובירור ההצלחות שהיו לו בנושא, גם על פי השירות והיחס שהוא מספק.
לאחר שבחרתם עורך דין רשלנות רפואית, יש לנסות ולגייס את כל המסמכים הקשורים לאירוע, לרבות מרשמים, הנחיות נטילת תרופה, מסמכי הכנה לניתוח, מסמכי שחרור מבית החולים וכל מסמך אחר שיש בו מידע שיכול להועיל לכם ולסייע לכם לזכות בתביעה.
קחו בחשבון – תהליך הגשת תביעה בנושא רשלנות רפואית הוא ארוך מאוד, ויכול להימשך גם שנים ארוכות, אבל אם התביעה מוצדקת – אל לזה לרפות את ידכם.
חשוב מאוד שתגישו את התביעה, גם על מנת שתקבלו את הפיצוי שמגיע לכם, שלבטח לא יחזיר את המצב לקדמותו אבל לפחות יסייע לכם להתמודד, וגם על מנת להפחית את הסיכוי לכך, שמקרים כאלה יישנו בעתיד.
לצורך כך יש לשכור את שירותיו של עורך דין רשלנות רפואית העוסק בתחום, לנהוג על פי הנחיותיו ולתת לו את כל המידע ואת כל המסמכים הנדרשים, על מנת לשפר את הסיכוי לזכות.
כל הסיבות לעבוד דווקא עם משרד "דותן לינדנברג"
- 23 שנות ניסיון עשירות במקרים של רשלנות רפואית שנוהלו בדרך הטובה ביותר, ברגישות ועל סמך ידע מקצועי רב, והניבו הצלחות משמעותיות.
- המשרד מייצג אך ורק את התובעים ולא את המוסדות הרפואיים, כך שהמשרד משרת רק את האינטרסים שלכם ומחויב להצלחתכם.
- המשרד עוסק רק בתחום זה ואינו מתפרש לתחומים נוספים, מה שמרכז את כוחם של אנשי הצוות במקרים שלכם.
- צוות של 14 אנשי מקצוע הכולל עורכי דין וצוות עזר מנוסים ומקצועיים שעוסקים רק ברשלנות רפואית ונזקי גוף.
- ייעוץ רפואי מעמיק עוזר להחליט בכל מקרה אם יש קייס אמיתי לתביעה.
- הסיפור האישי שלכם באמת מעניין אותנו ומניע אותנו להילחם למענכם.
אז קחו נשימה ארוכה, ושיהיה בהצלחה.
צור קשר להערכת סיכויי ההצלחה ותיאום פגישת ייעוץ.